TY - JOUR ID - 96320 TI - شناسایی و ترکیب قابلیت‌های سازمانی در موفقیت رقابتی صنعت نوشیدنی JO - چشم انداز مدیریت بازرگانی JA - JBMP LA - fa SN - 2251-6050 AU - شاه حسینی, محمد علی AU - رنجبر, محمد هادی AU - کیماسی, مسعود AD - * استادیار، دانشگاه تهران. AD - ** کارشناس ارشد، دانشگاه تهران (نویسنده مسئول مقاله). AD - *** استادیار، دانشگاه تهران. Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 15 IS - 26 SP - 51 EP - 67 KW - قابلیت‌های سازمانی KW - قابلیت‌های مدیریتی KW - قابلیت‌های عملیاتی KW - قابلیت‌های پویا KW - فرا قابلیت DO - N2 - چکیده     هدف از پژوهش حاضر شناسایی قابلیت­های سازمانی متمایزکننده با توجه به فضای رقابتی حاکم بر صنعت نوشیدنی برای «شرکت زمزم» است که به این منظور از روش پژوهش آمیخته استفاده شد. در بخش کیفی، جامعه آماری شامل مدیران، معاونان، کارشناسان مسئول و مشاوران شرکت زمزم است. مصاحبه­شوندگان با روش نمونه­گیری قضاوتی و هدفمند و گلوله برفی انتخاب و پس از کدگذاری متن مصاحبه­ها، مفاهیم و مقوله‌های قابلیت­های سازمانی با روش تحلیل محتوا به­دست آمد. در بخش کمّی برای رتبه­بندی قابلیت­های شناسایی­شده، پرسشنامه­های لازم در میان اعضای نمونه‌ آماری که متشکل از یک­صد نفر از مدیران، معاونان، کارشناسان و همچنین مشاوران مجموعه زمزم بوده است توزیع و از آمار استنباطی و توصیفی برای تحلیل داده‌ها استفاده شد؛ درنهایت پس از مطالعه مبانی نظری و مصاحبه با خبرگان زمزم، 65 قابلیت سازمانی در قالب 17 مقوله اصلی در دو دسته­ عمده از قابلیت­های مدیریتی و عملیاتی استخراج شد. در بخش کمّی نیز قابلیت­هایی ازجمله نقش واحد پژوهش و توسعه، توسعه­ محصول جدید و خوش­نامی و اعتبار برای نوآوری در صنعت، در بالاترین سطح از رتبه­بندی قابلیت­های سازمانی «شرکت زمزم» قرار گرفتند. UR - https://jbmp.sbu.ac.ir/article_96320.html L1 - https://jbmp.sbu.ac.ir/article_96320_eac570f2d17d6a4e74cd1b29f42d567c.pdf ER -