در این مقاله، در ابتدا کارایی بانکهای دولتی با بانکهای خصوصی در کشور مقایسه شد. نتیجه به دست آمده نشان داد شاخص های کارایی بانکهای دولتی به مراتب کمتر از بانکهای خصوصی است. سپس با تبعیت از نظریه داده بنیاد به عنوان روش تحقیق کیفی، با مصاحبه با مدیران صنعت بانکداری ایران، چرایی کارایی پایین تر بانکهای دولتی کشور در مقایسه با بانکهای خصوصی تحلیل شد. تحلیل داده ها در سه مرحله کدگذاری باز، کد گذاری انتخابی و کدگذاری محوری نشان داد بانکهای دولتی، با توجه به ماهیت دولتی آنها و شرایطی که بر آنها حاکم است با پدیده ای با عنوان بی نظمی سازمانی مواجه هستند. بی نظمی سازمانی سازمانی موجب می شود که مجموعه مصرف کنندگان منابع بانک به هدر دهندگان منابع تبدیل شوند. از طرف دیگر ساختار سازمانی ناکارا و فرهنگ سازمانی ناکارا نیز بر هدر دهی منابع به عنوان عوامل بستر و زمینه ساز تأثیر می گذارند. همچنین فقر اطلاعاتی و اسراف سازمانی نیز بر هدردهی منابع و تشدید آن تأثیر مضاعف می گذارند که این شرایط منجر به ناکارایی بانک های دولتی در صنعت بانکداری ایران می شود.
دلخواه, جلیل , مشبکی, اصغر , دانایی فرد, حسن و خدادادحسینی, سید حمید . (1390). ارزیابی کارایی بانک های دولتی در مقایسه با بانک های خصوصی در ایران. چشم انداز مدیریت بازرگانی, 10(7), -.
MLA
دلخواه, جلیل , , مشبکی, اصغر , , دانایی فرد, حسن , و خدادادحسینی, سید حمید . "ارزیابی کارایی بانک های دولتی در مقایسه با بانک های خصوصی در ایران", چشم انداز مدیریت بازرگانی, 10, 7, 1390, -.
HARVARD
دلخواه, جلیل, مشبکی, اصغر, دانایی فرد, حسن, خدادادحسینی, سید حمید. (1390). 'ارزیابی کارایی بانک های دولتی در مقایسه با بانک های خصوصی در ایران', چشم انداز مدیریت بازرگانی, 10(7), pp. -.
CHICAGO
جلیل دلخواه , اصغر مشبکی , حسن دانایی فرد و سید حمید خدادادحسینی, "ارزیابی کارایی بانک های دولتی در مقایسه با بانک های خصوصی در ایران," چشم انداز مدیریت بازرگانی, 10 7 (1390): -,
VANCOUVER
دلخواه, جلیل, مشبکی, اصغر, دانایی فرد, حسن, خدادادحسینی, سید حمید. ارزیابی کارایی بانک های دولتی در مقایسه با بانک های خصوصی در ایران. چشم انداز مدیریت بازرگانی, 1390; 10(7): -.